Η πράξη εντάσσεται στο πλαίσιο δράσης ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19 με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης. Η δημόσια χρηματοδότηση καλύπτει Κεφάλαιο Κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης το 2019, με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 5.000 ευρώ και μέγιστο τα 40.000 ευρώ. Το καθεστώς της ενίσχυσης είναι το Προσωρινό Πλαίσιο Στήριξης για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό να στηριχθεί η οικονομία κατά τη διάρκεια της τρέχουσας έξαρσης της νόσου COVID-19 με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης (19.3.2020/C(2020) 1863 Ανακοίνωση της Επιτροπής όπως τροποποιήθηκε και ισχύει)

Newsletter

Γραφτείτε στο μηνιαίο ηλεκτρονικό ενημερωτικό έντυπο για τα νέα και τις δραστηριότητες της Τροφούπολης!

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ & ΝΕΑ

ΕΙΣΟΔΟΣ

Για Σχολεία

1927
 
Κάποιες από τις συνεργασίες μας με ιδιωτικά σχολεία:
1929
 
Τηλέφωνο επικοινωνίας:
210 9956990 (καθημερινά 09:00-14:00)
 
Πώς έρχεστε στην Τροφούπολη
Για όσους έρχονται από την πλατεία της Αργυρούπολης, μόλις περάσετε το Praktiker στα δεύτερα φανάρια (εκεί που είναι ο Μουστάκας στο αριστερό σας χέρι) κάνετε αριστερά (μην υπολογίζετε το απαγορευτικό-είναι για τα λεωφορεία!) και αμέσως δεξιά στο πρώτο στενάκι είναι η Τεγέας. Είμαστε το δεύτερο κτίριο στο δεξί σας χέρι με τη βυσσινί πόρτα!
Για όσους έρχονται από παραλιακή, μετά το Carrefour, στα φανάρια των Mc Donalds κάνετε δεξιά και η Τεγέας είναι το πρώτο στενάκι αμέσως αριστερά. Επειδή έχει απαγορευτικό κάνετε το τετράγωνο. Μόλις μπείτε στην Τεγέας είμαστε το δεύτερο κτίριο στο δεξί σας χέρι με τη βυσσινί πόρτα!

 

Αν ενδιαφέρεστε να ενημερωθείτε για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που παρουσιάζουμε στα σχολεία παρακαλούμε συνεχίστε την ανάγνωση.

Αν είστε εκπαιδευτικός και θέλετε να διαβάσετε το προτεινόμενο εκπαιδευτικό μας υλικό για διατροφική διαπαιδαγώγηση μες στην τάξη, κάντε κλικ εδώ.

 

1928
 
Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα είναι δύο: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διατροφής της Τροφούπολης (επίσκεψη των παιδιών στον κλειστό χώρο μας, τον πρότυπο παιδότοπο της Τροφούπολης, τον μοναδικό εξειδικευμένο παιδότοπο στην Ελλάδα με θέμα τη διατροφή) και η Θεατρική Παράσταση της Τροφούπολης (την παρουσιάζουν επαγγελματίες ηθοποιοί στο χώρο του σχολείου). Πρόκειται για δύο διαφορετικά μεταξύ τους προγράμματα που μπορούν κάλιστα να υπάρξουν συνδυαστικά χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο. Παρακάτω ακολουθεί ανάλυση και των δύο.
 
Όπως και πέρυσι έτσι και αυτή τη σχολική σεζόν 2018-2019, τα παιδιά θα απολαύσουν και την ενότητα "Στοματικής Υγιεινής" του εκπαιδευτικού μας προγράμματος, σε ένα υπέροχο εκπαιδευτικό παιχνίδι ευγενική χορηγία της Frezyderm.
sensiteeth
 
brushteeth
 
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Τροφούπολης
Ο πρότυπος παιδότοπος της Τροφούπολης αποτελεί έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα δημιουργικής ενασχόλησης για τα παιδιά με θέμα τη διατροφή. Τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι και τη διασκέδαση μαθαίνουν τα πάντα για τη διατροφή! Ουσιαστικά, πρόκειται για έναν "εκπαιδευτικό" παιδότοπο όπου οι ήρωες της Τροφούπολης «ζωντανεύουν» κι έρχονται ο καθένας με το δικό του θεματικό, εκπαιδευτικό παιχνίδι.
dance
 
 
Ο παιδότοπος της Τροφούπολης είναι ο μοναδικός εξειδικευμένος παιδότοπος στην Ελλάδα που έχει επιδοτηθεί σαν καινοτόμος ιδέα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι μόνο. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Τροφούπολης είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και αναρτημένο στην ιστοσελίδα του www.e-yliko.gr ως προτεινόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολεία και νηπιαγωγεία. 
 
Ελάτε να διασκεδάσουμε και παίζοντας να μάθουμε με τα πρότυπα παιχνίδια της Τροφούπολης.
 
Οι Ήρωες Τροφούληδες εμφανίζονται, καθένας με το δικό του εκπαιδευτικό θεματικό παιχνίδι. Ένα παιχνίδι για κάθε κατηγορία τροφίμων και όχι μόνο!
 
272
■ O Οσπριούλης

Τρισδιάστατος ήρωας κόμικ, ενημερώνει τα παιδιά για την θρεπτική αξία των οσπρίων,

τους μαθαίνει ποια είναι τα όσπρια και κάθε πότε πρέπει να τα τρώμε.

 

271

■ O Ψαρούλης

Τα παιδιά μαθαίνουν τα ψάρια ψαρεύοντας στη λίμνη του! Ποια έχουν τα περισσότερα Ω και με τι να τα συνδυάσουμε.

 

275

■ O Κρεατούλης

Το γευστικό παζλ του Κρεατούλη μας ενημερώνει για όλα τα είδη κρεάτων. Τα παιδιά παίζοντας ένα πρωτότυπο παζλ μαθαίνουν για τα υγιεινότερα αυτών.

 

278

■ O Γαλακτοκομικούλης

Στο τεράστιο μπουκάλι γάλακτος τα παιδιά ζωγραφίζουν όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα μαθαίνοντας τα συγχρόνως.

 

280

■ H Δημητριακούλα

Με την κούνια κουτάλι τα παιδιά μαθαίνουν μέσα απο το παιχνίδι για την μεγάλη θρεπτική αξία των δημητριακών.

 

281

■ O Ζυμαρικούλης

Ο τρισδιάστατος Zυμαρικούλης μαθαίνει στα παιδιά όλα τα ζυμαρικά μέσα από ένα υπέροχο παιχνίδι και τα ενημερώνει για το πως να τα τρώμε και με τι τα συνδυάζουμε.

 

282

■ Ο Αλλαντικούλης

Ζητάει από τα παιδιά να ισορροπήσουν πάνω σε ένα τεράστιο λουκάνικο και συγχρόνως τα ενημερώνει για τα αλλαντικά.

 

283

■ Ο Ξηροκαρπούλης

Μαθαίνει στα παιδιά για το ποιοί είναι οι πιο υγιεινοί ξηροί καρποί και τι μας προσφέρουν.

 

284

■ Ο Ψωμούλης

Ψήνει ψωμί στο φούρνο και τα παιδιά μαθαίνουν τα είδη του ψωμιού και την μεγάλη διατροφική του αξία.

 

285

■ Στο Γκολφ της Λαχανούλας τα παιδιά μαθαίνουν το πόσο σπουδαίο είναι να συμπεριλαμβάνουν καθημερινά στη διατροφή τους τα λαχανικά.

 

 

286

■ Ο Φρουτούλης μέσα από ένα υπέροχο παιχνίδι με κρίκους ενημερώνει τα παιδιά για την σπουδαιότητα των φρούτων και πόσα φρούτα πρέπει να τρώμε καθημερινά.

 

Μαζί μας και οι Super Energy. Η τριπλή μπασκέτα τους μας μαθαίνει τις καθημερινές ανάγκες

του οργανισμού μας σε υδατάνδρακες, λίπη και πρωτεϊνες.

 

287

■ O Λιπούλης περιμένει στο τεράστιο ταψί του για να μάθει στα παιδιά τα είδη τροφίμων που ανήκουν σ’ αυτόν και την αξία τους.

 

 

288

■ Ο Υδατανθρακούλης περιμένει για να παίξετε μαζί του μπάσκετ και να σας πει ποιοι Τροφούληδες ανήκουν στην ομάδα του.

 

 

289

■ Η Πρωτεινούλα μέσα από την τεράστια κατσαρόλα της θα σας μάθει ποιοι Τροφούληδες ανήκουν στην δική της ομάδα και τη σημασία τους για τον οργανισμό μας.

 

1271

1272

1273

 

1930

Ακόμη... χορός και τραγούδι στην πίστα με τα Μεταλάκια και τις τρισδιάστατες Βιταμινούλες παρέα με τον φίλο μας το Φατούλη! Ένα σημαντικό μήνυμα εδώ...(Ο Φατούλης είναι ο κεντρικός ήρωας της Τροφούπολης και αντιπροσωπεύει ένα παχύσαρκο παιδί. Τι μήνυμα περνάμε; 

"Επειδή τον τελευταίο καιρό ο Φατούλης έτρωγε παραπάνω απ' όσο έπρεπε και κυρίως ανθυγιεινές τροφές πήρε κάποια παραπανίσια κιλά κι έτσι μεγάλωσε η κοιλίτσα του. Αυτό δεν ξέρουμε αν το γνωρίζετε παιδιά, αλλά μπορεί να συμβεί στον καθένα. Και σ'εσάς..και σ'εμάς, στους δασκάλους σας, στους γονείς σας...Για να μη μας συμβεί τι κάνουμε; Τρεφόμαστε υγιεινά και αθλούμαστε. Γι'αυτό παιδιά και ο Φατούλης έχει βρει μια δραστηριότητα που του αρέσει πολύ και τον γυμνάζει ταυτόχρονα...το χει ρίξει στο χορό! Μάλιστα έχει πολύ ταλέντο, μιας και τα κιλά και η εμφάνιση δεν καθορίζουν τα ταλέντα μας...Για να δούμε μπορείτε να ακολουθήσετε τις φιγούρες του Φατούλη; Πάμε να χορέψουμε όλοι μαζί του;!" Εμψυχώνουμε την προσπάθεια του Φατούλη να γυμναστεί και του δίνουμε θάρρος. Μαθαίνουμε πως η παχυσαρκία είναι μες στη ζωή και γι'αυτό δεν την κοροϊδεύουμε...) #stop_bullying #show_respect #love_Fatoulis

dancing

 

Και το πρόγραμμα τελειώνει με αποκορύφωμα το μαγικό ταξίδι στο τροφο-διάστημα ανάμεσα στους πλανήτες του Τρίκακου (το μάγο των ανθυγιεινών τροφών) και της Καλής Τροφένιας (την καλή νεράιδα της υγιεινής διατροφής)! Μαθαίνουμε για τις υγιεινές και ανθυγιεινές τροφές, τι μας προσφέρουν στον οργανισμό και πόσο συχνά πρέπει να τις τρώμε. Κι όλα αυτά μέσα από ένα υπέροχο ατμοσφαιρικό ταξίδι που θα το θυμόμαστε για πάντα...

wishes

 

1276

 

1931

 

✔Προσέλευση παιδιών

✔Εισαγωγή για την Τροφούπολη και τους ήρωες

✔Χωρίζουμε σε ομάδες (κάθε ομάδα με μία απ'τις παιδαγωγούς μας) και ξεκινάμε τα παιχνίδια

✔Διάλειμμα στην μέση του προγράμματος για το κολατσιό των παιδιών

✔Συνεχίζουμε το παιχνίδι με τις ομάδες μας

✔Συγκέντρωση παιδιών και ανακεφαλαίωση εκπαιδευτικού μέρους μέσω ερωτοαπαντήσεων

✔Show Φατούλη & χορός

✔Ταξίδι στο τροφο-διάστημα

✔Δώρο σε κάθε παιδί ένα τεύχος απ'το περιοδικό μας "Διατροφούληδες" και αυτοκόλλητα 

✔Λήξη προγράμματος

 

Στην Τροφούπολη υπάρχει χώρος καθιστικού για τους δασκάλους (στον ίδιο χώρο με την απασχόληση των παιδιών) όπου μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους!

1934

 
Ο χώρος είναι κατάλληλα διακοσμημένος από το ταβάνι ως το πάτωμα και δημιουργεί ένα πολύχρωμο μωσαϊκό που ενθουσιάζει το μάτι του κάθε παιδιού. 
 
Οι κύριοι άξονες, στους οποίους κινείται η διασκεδαστική εκμάθηση του παιδιού είναι οι εξής: 
• Μαθαίνει την αξία κάθε τροφής και πόσο θρεπτική μπορεί να αποδειχθεί για τον οργανισμό του. 
• Μαθαίνει τι πρέπει να αποφεύγει στη διατροφή του και τι πρέπει να τρώει συχνά. 
• Μαθαίνει την αξία της άσκησης από πολύ μικρή ηλικία. 
• Μαθαίνει να σέβεται τα παχύσαρκα παιδιά και να ενθαρρύνει την προσπάθειά τους στην άθληση.
• Μαθαίνει τι πρέπει να κάνει και τι τροφές να καταναλώνει για καλή στοματική υγιεινή.
• Μεταξύ άλλων μαθαίνει να συνεργάζεται και να συνυπάρχει σε μια ομάδα.
 
Η ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα καλύπτει 200 τετραγωνικά μέτρα και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 60 παιδάκια. 
1933
 
Δίωρο αναλυτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για Δημοτικά σχολεία, Νηπιαγωγεία & Παιδικούς Σταθμούς.
Κόστος εισόδου: 6 € ανά παιδί (για γκρουπ από 25 παιδάκια και πάνω)
(& 7 € ανά παιδί για γκρουπ με λιγότερα από 25 παιδάκια συνολικά).
Ηλικίες: 3-9 ετών (το πρόγραμμα προσαρμόζεται ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών)
 
Οι ώρες του προγράμματος διαμορφώνονται ως εξής: 
9:00 με 11:00 & 11:15 με 13:15 (κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Γραμματεία μας στo 210 9956990)
 
Σημείωση: Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & με πιστοποίηση από τον ΕΒΕΤΑΜ.
 
~ Σας περιμένουμε για την πιο αξέχαστη εκδρομή της χρονιάς! ~
1937
 
SaintJoseph
 
1935
 
1936
 
happykids
 
FatoulisandDontoulis
 
Διαβάστε κάποιες απ'τις εντυπώσεις εκπαιδευτικών που μας έχουν επισκεφθεί με την τάξη τους κάνοντας κλικ στην υποκατηγορία "Λένε για μας".
 

Warning: Unknown column 'title' in 'field list' query: INSERT INTO accesslog (title, path, url, hostname, uid, sid, timer, timestamp) values('', 'node/477', '', '172.70.34.52', 0, 'gqshh0j163iqngueqni4t6mgf5', 35, 1635269340) in /var/www/vhosts/trofoupoli.gr/httpdocs/includes/database.mysql.inc on line 135