Παιδική Στοματική Υγιεινή, με τα προϊόντα της FREZYDERM για κάθε ανάγκη. Αποτελεσματική προστασία και καθημερινή Φροντίδα. Ανακάλυψε τα!

Newsletter

Γραφτείτε στο μηνιαίο ηλεκτρονικό ενημερωτικό έντυπο για τα νέα και τις δραστηριότητες της Τροφούπολης!

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ & ΝΕΑ

ΕΙΣΟΔΟΣ

Πώς να κάνετε το παιδί σας να αγαπήσει τα φρούτα!

Πολλά είναι τα παιδιά που αντιπαθούν τα φρούτα. Η κάποιες φορές ξινή γεύση τους, η φλούδα που έχουν ή η αίσθηση ότι είναι υποχρεωτικό να τα φάνε είναι κάποιοι απ’ τους παράγοντες που συμβάλλουν στο να τα αποφεύγουν ή να τα “αντιπαθούν”. Κι όμως, αγαπημένοι γονείς, μην το βάζετε κάτω. Είναι πολλά αυτά που μπορείτε να κάνετε για να αντιστρέψετε μια τέτοια κατάσταση. Βάλτε στο τραπέζι σας πολλή φαντασία κι αφήστε τη χαρά να πλημυρίσει το σπίτι σας… Δε θέλει κόπο, ο τρόπος αρκεί!

 

O Φρουτούλης της Τροφούπολης έχει κάποιες ωραίες ιδέες…

153

Μια όμορφη καρδιά από κεράσια είναι ένας έξυπνος και εύκολος τρόπος να προτρέψουμε τα παιδιά να τα δοκιμάσουν και να τα αγαπήσουν!

152

 

Ένας φοίνικας από μανταρίνι, μπανάνα, αντινίδιο! Πολύ εύκολο και πολύ διασκεδαστικό!

154

 

Μικρές πεταλουδίτσες από πορτοκάλι και σταφύλι!

159

 

Χωνάκια γεμιστά με φρούτα!

Να ένα έξυπνο παιχνίδι για τα παιδιά που αποφεύγουν τα φρούτα...Τους σερβίρετε το αγαπημένο τους χωνάκι με φρούτα και ο βασικός όρος του παιχνιδιού είναι ότι κερδίζουν το χωνάκι αφού πρώτα καταναλώσουν το περιεχόμενο…!

155

 

Αν συνδυάσετε την κατανάλωση φρούτου με μια όμορφη οικογενειακή καθημερινή στιγμή τότε έχετε τις πιθανότητες - να αγαπήσουν τα φρούτα - με το μέρος σας! Μπορείτε για παράδειγμα να έχετε καθημερινά μία όμορφη πιατέλα με ξυλάκια στα οποία θα έχετε περάσει διάφορα κομματάκια φρούτων και θα μοιράζεται από 1-2 σε καθέναν απ’ τη οικογένεια. Αυτό μπορεί να γίνει όταν παρακολουθείτε οικογενειακώς κάποια ταινία ή όταν μαζεύεστε όλοι μαζί στην κουζίνα ή στο σαλόνι και συζητάτε και παίζετε ή σε οποιαδήποτε άλλη όμορφη οικογενειακή στιγμή. Καλό όμως θα ήταν αυτό να γίνεται σε καθημερινή βάση. Έτσι, τα παιδιά θα συνδυάσουν τα φρούτα με κάτι ευχάριστo και θα τους γίνει μια καθημερινή καλή συνήθεια.

156

 

Και η τελευταία μου πρόταση είναι για σερβίρισμα από τη μαμά προς το μπαμπά… Ήταν μια ζόρικη μέρα; Είχατε μήπως κάποιο τσακωμό μεταξύ σας; Θέλετε να πείτε “περασμένα ξεχασμένα” αλλά ο εγωισμός δεν σας αφήνει; (είμαι σίγουρη ότι συμβαίνει και σε εσάς αρκετά συχνά.) Να τελοσπάντων μια ωραία ιδέα για να σκάσουμε ένα γελάκι σε μια παγωμένη ατμόσφαιρα. “Αν με ξανατσαντίσεις θα έχεις την κατάληξη του μήλου…!” χαχα

157

 

Βασική προϋπόθεση για να αγαπήσουν τα παιδιά τα φρούτα είναι πρώτα απ’ όλα να αρέσουν στους γονείς τους. Δεν μπορείτε να κάνετε όλα αυτά, να τους ζητάτε να τα φάνε κι εσείς να μην τα ακουμπάτε! Τα παιδιά είναι πανέξυπνα. Όσο κι αν προσπαθείτε να το κρύψετε θα σας καταλάβουν. Ακόμα κι αν δεν σας αρέσουν (να μαλώσουμε και τους δικούς σας γονείς!) πρέπει να τα φάτε με το ζόρι...για το καλό των παιδιών σας!

 

Άντε λοιπόν, καλή απόλαυση για κάποιους και καλή αυτοθυσία για κάποιους άλλους!

 

Η Τροφούπολη είναι εδώ για να σας κάνει τη ζωή πιο εύκολη!

 

Βάλτε κι εσείς πολλή φαντασία στο πιάτο και στείλτε μου φωτογραφίες με τις ιδέες σας για να τις δημοσιεύσω! Το email μου είναι [email protected].

 

Σας περιμένω!

 

~ Σοφία ~

https://www.facebook.com/pages/TROFOUPOLI/130694513650282